Welke voordelen zitten er aan zakendoen met het buitenland?

Welke voordelen zitten er aan zakendoen met het buitenland?

Het zal zeker niet voor niets zijn dat er steeds meer ondernemers besluiten om zaken te gaan doen met het buitenland. Toch is het niet voor iedereen vanzelfsprekend om deze stap te zetten. Vaak wordt er te veel nagedacht over cultuurverschillen en slechte betalers.

Onzekerheid

Veel ondernemers zitten met twijfels wanneer ze denken aan zakendoen met het buitenland. Een van de grootste redenen van deze twijfels is of de door jou geleverde producten of diensten wel betaald zullen worden.

Dit komt omdat het in eigen land ook niet altijd even vlekkeloos gaat om alle facturen te incasseren. Daarnaast zijn ondernemers met zakendoen in het buitenland soms bang voor fraude, bedrog en corruptie.

Ook de groeicijfers kunnen een bron van zorg zijn. De grote vraag is of de landen met een stijgende economie dit ook in de toekomst waar kunnen maken. Ook dit is een reden waarom ondernemers twijfelen over zakendoen met het buitenland.

sigmund-EgwhIBec0Ck-unsplash

Taal

Wanneer je zaken wilt doen met het buitenland kan het een dilemma zijn dat je de taal niet spreekt. Ook krijg je te maken met vreemde valuta en niet te vergeten vaak een andere cultuur. Nog een reden waarom veel ondernemers blijven twijfelen.

Wanneer je meestal lokaal opereert kan je niet alleen goed de taal van je klanten verstaan, je leert ze vaak ook nog persoonlijk kennen. Daarom rijst vaak de vraag of dit met klanten uit het buitenland ook mogelijk is.

Voordelen als je zakendoet met het buitenland

Ook al zitten er aan zakendoen met het buitenland een aantal risico’s, toch hoeft dat geen reden te zijn om te besluiten om toch maar niet te beginnen aan zakendoen met het buitenland. Er zitten ook een aantal grote voordelen aan.

Om te beginnen groeien bedrijven die wel exporteren veel sterker dan bedrijven die ervoor kiezen om dit niet te doen. Wanneer je besluit om zaken te gaan doen in het buitenland kan je ook je afzetmarkt aanzienlijk vergroten.

In eigen land kan de concurrentie je behoorlijk in de weg zitten. Ga je zakendoen in het buitenland, dan is de kans groot dat je daar een stuk minder last hebt van concurrentie. Dit schept natuurlijk weer een aantal kansen.

Doordat je kiest voor zakendoen met het buitenland word je bedrijf ook een stuk minder afhankelijk van de lokale markt. Een van de beste redenen om te kiezen voor zakendoen met het buitenland is de vraag van buitenlandse klanten naar jouw product of dienst.

MEER TE WETEN KOMEN

Regels Balkan


Lees Meer

buitenland


Lees Meer

nadelen


Lees Meer